Webshop Stopper Salg Af Pander Og Køkkenartikler -Fokuserer På Kontoret

Billede: iBob A/S

Man har tidligere kunnet shoppe alt fra kontorartikler til pander og parfumer hos den velkendte virksomhed iBob. Dette er dog slut nu. Virksomheden gik tilbage i slutningen af 2017 i betalingsstandsning, hvorefter de for et par måneder siden blev opkøbt af en konkurrent, der nu vil sætte større fokus på kerneaktiviteterne i virksomheden.

Hvis man i løbet af de seneste mange år har prøvet at handle hos iBob, der har hovedsæde i Esbjerg, så har man formentlig også bemærket, at webshoppen tidligere har stræbet efter at have noget for enhver smag.

Man har tidligere kunne handle en lang række ting, der umiddelbart ikke har noget med kontorforsyning at gøre. Heriblandt pander, shampoo, parfumer og lignende.

Banken fik nok

iBob har tidligere haft stor succes, men tilbage i slutningen af 2017 mistede de tilliden fra deres bankforbindelse, hvilket endte med en betalingsstandsning. Virksomheden havde ellers blot et år tidligere været fremstillet som showcase for banken, men det lykkelige samarbejde varede altså ikke ved.

Dette var blandt andet en konsekvens af, at ledelsen havde foretaget en række beslutninger, der langt fra var økonomisk profitable.

Blandt andet kostede en midlertidig flytning af virksomhedsdomicilet til Flensborg omkring fire millioner kroner, og et opkøb af en virksomhed med egne butikker kostede dem ligeledes cirka seks millioner kroner.

Efterfølgende var der en lang periode, hvor iBobs fremtid var uafklaret, og samtidig stod en række interessenter uden vished om, hvorvidt de nogensinde ville se deres penge eller ej.

Dog kunne man for få måneder siden offentliggøre, at Redoffice Scan Office-koncernen havde købt en anseelig del af iBobs aktiviteter, og nu er webshoppen klar til at blive genrejst til en profitabel og bæredygtig virksomhed.

Fokuserer på kontorforsyning

Dagene med det ultra brede varesortiment er dog ovre. I forbindelse med opkøbet af iBob, har de nye ejere valgt at satse på en ny strategi, hvor virksomheds fokus i langt højere grad skal ligge på webshoppens kernekompetence, nemlig kontorforsyning.

I spidsen for den nye strategi står Martin Maglebjerg, der er blevet hentet ind som ny E-commerce manager. Sådan skriver iBob i en pressemeddelelse, der er udsendt via Ritzau.

Martin Maglebjerg, der tidligere har opbygget og skaleret sin families webshop til et internationalt niveau, udtaler følgende om den nye strategi:

“iBob kommer ikke længere til at bevæge sig ud fra kontorforsyning. Man har tidligere forsøgt at forhandle produkter, der ikke havde den store relevans til vores kerneforretning, men det bliver der altså ikke mere af fremadrettet. Det er simpelthen slut med stegepander og hårprodukter. I stedet satser vi benhårdt på det, vi er gode til, nemlig at levere kontorartikler, blækpatroner osv. Vi er konkurrencedygtige og erfarne inden for kontorforsyning, hvilket vi skal udnytte og videreudvikle på,” siger Martin Maglebjerg.

Relaterede nyheder