4 Råd Til Beskyttelse Mod Solen

Billede: Canva

Sommer og sol er fantastisk, og det varme vejr er efterhånden ved at tage godt fat i det danske land. Selvom sommeren uden tvivl er en dejlig tid, så er det også en tid, hvor man skal passe godt på sin hud.

Sommersolen er nemlig rigtig hård mod huden, og forbrændinger kan faktisk være direkte farlige. Det forholder sig nemlig sådan, at en forbrænding ikke kun er ubehagelig, men også øger risikoen for hudkræft. Derfor skal du for alt i verden undgå at blive forbrændt. Her er de 3 bedste råd til at undgå det.

Her er fire gode råd til god solhygge

1. Husk Skyggen

Solens stråler er på sit kraftigste mellem 12-15. Faktisk er de så kraftige i det tidsrum, at det helt frarådes at opholde sig lang tid i solen i dette tidsrum. Man er altså godt på vej til at undgå for meget sol, hvis man primært holder sig i skyggen i det tidspunkt.

2. Husk Solhatten

Er ophold i skyggen ikke en mulighed, så må man ty til alternativer. Et rigtig godt alternativ er en stor og bred solhat. Kombinerer man det med noget let og dækkende tøj, er man stort set beskyttet mod solen og dens kraftige stråler.

3. Husk Solcremen

I tilfælde af, at du var i tvivl, så skal du altid smøre solcreme på, hvis du skal opholde dig i kortere eller længere tid i solen. Når du skal købe solcreme, bør du gå efter en creme, der er svanemærket og miljømærket. Samtidig bør du som minimum bruge en faktor 15 i Danmark, og 30 i udlandet. Er din hud bleg og sart, skal du naturligvis altid bruge en faktor 30.

4. Drop solariet

Solarie er aldrig godt for dit helbred, hud og pengepung. Jo yngre du er, jo mere er du udsat. Derfor bør du som hovedregel helt undgå at benytte solarier, og hvis du endelig gør, så hold det på et minimum og undgå at lade dine børn og teenagere gøre det.

Tak!
Tak for støtten, Wellvita. Søger du information om slidgigt? Så kan du læse om det på Wellvita.dk.

Relaterede nyheder