3 Hobbyer, Der øger Din Intelligens

Billede: af Kari Shea fra Pixabay

Der findes mange forskellige hobbyer, og nogle af dem kan faktisk være styrkende for din intelligens. I denne artikel præsenteres du for tre hobbyer af denne slags.

Ens intelligens er ikke en statisk størrelse. Tværtimod er der tale en dynamisk størrelse, som man kan forbedre.

Man bør have et alsidigt perspektiv på intelligens og ikke trække en begrænsende definition ned over begrebet. Intelligens kan nemlig være mange ting. Er man god til musik og det rytmiske, er man musisk intelligent.

Er man en haj til sport, er man kropslig intelligent. Er man skrap til integralregning, er det ens matematiske intelligens, som det kører for. Brillerer man sprogligt, er det den sproglige intelligens.

Herunder følger tre hobbyer, som kan forbedre mindst en af de forskellige intelligensformer, der findes.

At spille til musik

En musiske intelligens forbedres naturligvis, når man går til og dyrker musik i sin fritid. Derudover er der forskning fra Harvard Medical School, som viser, at aktive musikere, der kontinuerligt øver, har en mere veludviklet hjerne end andre.

Ligeledes er der et studie fra University of Kansas Medical Center, som påviser, at den mentale sundhed og de kognitive evner hos ældre mennesker kan forøges, hvis de har lært at spille et instrument.

Motion

Hvis man dyrker en del motion, får man et bedre blodomløb, som skærper hjernens funktionsevne. Der findes en række studier, som viser, at motion øger antallet af synapser i hjernen, altså koblingerne mellem hjernecellerne.

Ligeledes har motion positiv indflydelse på ens søvnmønster, og søvn er meget afgørende for hjernens evne til at restituere og lagre informationer optimalt.

At læse bøger

Der er flere forskellige grunde til, at man bliver mere intelligent af at læse bøger. Typisk vil man lære en del alene ved læsningen, da bøger typisk indeholder ny viden. Derudover træner man sin hjerne i at opfatte, lagre og bearbejde ny viden, hvis man læser hyppigt.

Udbyttet af den viden, man får, knytter sig naturligvis til kvaliteten og typen af de bøger, man læser.

Tak for støtten

Vi takker til sidst Illums bolighus for deres støtte til dette indlæg. Find et stort udvalg af kendte mærkervarer som Kay Bojesen i deres enorme udvalg, både i fysisk butik og på illumsbolighus.dk. 

Relaterede nyheder