Shiba Inu: Læs Om Den Lille Hund Her

Billede: Canva

Hos VillaogVovse er vi generelt bare vilde med hunde. Både de store som små. Det er meget individuelt, hvilken hund som passer godt til en sin ejer. Vi har i dag sat fokus på en Shiba Inu. Læs om den her.

Hvis du overvejer at få hund, er det meget anbefalelsesværdigt, at du først undersøger, hvad det kræves af dig, når du skal have hund.

Hvilken hund skal jeg vælge? Det er utrolig individuelt, hvilken hund man skal vælge. En hund er din trofaste følgesvend, og man kan ofte finde mange ligheder mellem hunde og deres ejere. Derfor er det en god idé at finde en hund, som passer til ens egen personlighed, sociale liv og energiniveau.

Vi har fundet en masse information om, hvad en Shiba Inu er for en hund. Læs med her, hvis du vil vide mere om denne fantastiske hunderace.

Hvad er en shiba?

En Shiba er en japansk spidshund, som har en forventet levetid på 10-14 år. Den går også under navnene Shiba Inu og Shiba-ken, og man begynder at se flere og flere af denne race herhjemme i Danmark. En shiba kan hurtig til forveksling ligne en ræv, både i farven og på halen, men det er langt fra en ræv.

Den lille hund

Den har en størrelse på 33-43 cm i højden og vejer normalt mellem 6-12 kg. På japansk betyder Shiba Inu “lille hund”. Den har tidligere været brugt som jagthund, og det er en meget adræt hund, som har brug for meget bevægelse, og har et naturligt jagtinstinkt.

Det er derfor en god idé, at man undersøger, hvilke behov den nysgerrige hund skal have opfyldt, så den både får nok motion, samt den rigtige træning, så den ikke stikker af, hvis den får øje på et dyr den skal jagte.

En tillidsfuld hund

En shiba er en meget loyal hund. Så når du har gjort den tam, og den er blevet din ven, så ved du, hvor du har den. Der bliver trukket paralleller til en kat, fordi en shiba også er en meget selvstændig hund. Den kan derfor godt passe sig selv i store dele af tiden, den er meget renlig, og kræver generelt ikke så meget pleje.

En familiehund

Mangler du en god familiehund i lille-mellemstørrelse, er shibaen et rigtig godt valg. Den kan dog godt være svær at træne op, og derfor kan det være noget af en mundfuld, hvis det er den første hund, som du skal træne op. Det anbefales derfor, at man har en erfaren hundetræner, eller hundeejer til at hjælpe med at træne sin shiba.

Hvis du træner den godt op, kan du forvente dig en hund, som både er god til agility og rally lydighed.

Vi håber, at du blev lidt klogere på, hvad en shiba er, og at du har held med at finde den vovse, som dig eller din familie skal have i fremtiden. Husk at tage dig godt af menneskets bedste ven.

Tak til Formula Swiss

Afslutningvis vil vi gerne sende et kæmpe tak til Formula Swiss, der via deres støtte har gjort denne artikel mulig. Formula Swiss hjælper deres kunder med en sundere livsstil, og tilbyder blandt andet helseprodukter og kosttilskud med lovlig og gennemtestet CBD-olie.

Vidste du, at du også kan få CBD-olie til kæledyr? Følg linket ind til deres hjemmeside, hvis du vil læse mere om, hvilke fordele dit kæledyr kan få ud af at bruge CBD-olie.

Relaterede nyheder