Hvor Høj Skal Hønsegården Være

Billede: Pixabay / Danganhfoto

Går du rundt med tankerne om at få dig en hønsegård?

Det at kunne gå ud hver morgen og hente sine egne nylagte æg, som til tider stadig kan være varme. Ja, det er rigtig idyl og virkelig hyggeligt.

Dog er der nogle ting, der skal tages højde for.

Blandt andet hvor højt skal hegnet på min hønsegård være?

Her siger man at har du valgt tunge hønseracer, så skal hegnet kun være 1,2 m højt og til de lettere modeller 1,5m. Hegnet må meget gerne være af det meget velkendte hønsetråd, hvoraf navnet også stammer.

Hvor mange kvadratmeter pr. hønse?

Som en tommelfingerregel siger man 2 kvm pr høne, alt efter hvilken race du vælger. Hvis hønsene går for tæt, så bliver det hurtigt smadret og klamt i bunden af hønsegården og det lugter fælt af hønselort.

Skal hønen have en redekasse?

Høns er meget glade for at kunne lægge deres æg i en redekasse, kassen skal her igen passe til den valgte race. Bunden af kassen kan du fore med lidt halm, hø eller spåner, så hønen har et dejligt sted at ligge og så æggene ikke går i stykker.

Hvad skal der være i bunden af hønsehuset?

Hurtigt efter at du har fået høns, finder du ud af, at de skider utrolig meget. Jeg har engang talt det og det var ca 2 lorte pr. høne i timen. Så har du 4 høns, kan det godt blive til ret meget. Min erfaring er, at den letteste måde at muge ud i hønsehuset på er, ved at strø med træpiller inde i huset inden hønsene kommer ind. Træpillerne suger eventuel fugt op og støver ikke på samme måde som hø og halm.

Tak til Perlen Odense Til slut vil sige stort tak til Perlen Odense, der har bidraget økonomisk til denne tekst. Hos Perlen Odense shopper man specielt gerne Sif Jakobs smykker. Derfor er denne tekst markeret.

Relaterede nyheder