Dette Skal Du Spise, Hvis Du Vil Tabe Dig

Billede: Pixabay.com

Rigtig mange har været gennem en periode, hvor de enten gerne vil tabe et par kilo, eller spise noget sundere mad til hverdag. Om ikke andet så ved de fleste, at de ikke er lige så let som det måske lyder, at ligge sin en sundere livstil for sig selv.

Mange er på denne tid af året gået ind i en periode, hvor de spiser rigtig sundt, og dyrker en del mere motion, end de før har gjort. 

De fleste af os kan relatere til det. Sundere mad på bordet, fyldte fitness centre, og utallige samtaler omkring, hvordan folk er påbegyndt en ny og sundere livstil, i det nye år. New year, new me.

Dog kan det være noget mere besværligt end det lyder, at tabe de ekstra kilo, eller spise lidt sundere, selvom man så gerne vil. Mange søger derfor inspiration til, hvordan man bedst muligt kombinere mad og vægttab for, at skabe det bedst mulige resultat, og samtidig sætte lidt fart i processen.

Hjælper chili med forbrændingen?

Nogle af de råvarer som man med fordel kan spise, hvis man ønsker at kombinere sund livstil og vægttab, er blandt andet chili.

Chili hjælper nemlig kroppen med, at forbrænde fedt ved, at booste forbrændings effekten. Chili øger nemlig omsætningen af energi og fremmer på den måde forbrændingen af kalorier i kroppen.

Det stof som brænder på tungen når man spiser chili, hedder  capsaicin, og hvis man spiser chili regelmæssigt, har forskning bevist, at chili kan være med til, at øge forbrændingen.

Det er dog lige værd at nævne, at det ikke fungerer på den måde, at du spiser en enkelt chili om dagen, og så automatisk ser resultater dagen efter.

Rent faktisk skal man helt og spise omkring syv chilier om dagen, før man begynder at kunne se en forbrænding.

Hvorfor så spise chili?

Capsaicin kan dog være med til, at nedsætte appetitten, hvilket jo er ret fordelagtigt, hvis man ønsker at tabe sig, og derfor ikke bør spise så meget.

Når man spiser stærk mad, er det altså med til at give en følelse af, at man hurtigere bliver mæt, hvilket taler rigtig godt for chili.

Ønsker du derfor at tabe dig, kan det godt være, at du ikke forbrænder det helt store af at spise chili, men det kan altså være med til at give en fornemmelse af, at man hurtigere bliver mæt, og derfor ikke behøver indtage så meget, som man plejer.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find utallige smarte elektronikprodukter som fx Ubiquiti UniFi, Apple AirPods, Internetkabler og meget mere på avXpertens store webshop.

Relaterede nyheder