Dette Skal Du Overveje, Inden Du Køber En Hund

Billede: Canva

Det er de færreste personer, der ikke på et eller andet tidspunkt i deres liv har haft lyst til at købe en hund. Der er vel intet bedre end at få en ny bedste ven, der altid vil være loyal, glad og nærværende? Svaret er nej, hvis man altså er klar til det.

Man bør nemlig overveje grundigt, om man overhovedet er klar til at få en hund. Det kræver nemlig en helt del. Der er altså en række ting, du skal gøre dig klart, inden du anskaffer dig en hund.

Er du klar til at misse ting?

Når man anskaffer sig en hund, så skal man være klar over, at din hund ikke kan være alene hjemme i alt for lang tid. Faktisk bør den ikke være alene hjemme i mere end godt 8 timer, altså det, der svarer til en arbejdsdag.

Derfor vil du ikke længere kunne tage afsted fredag morgen, tage på arbejde, drikke fredagsøl og tage ud at spise. Du kan selvfølgelig stadig gøre det, men det kræver, at der kommer en og er lidt sammen med din hund, lufter den osv.

Er du klar til at betale?

Hunde kan være ufatteligt dyre. Ikke alene koster de en helt del, når du skal købe hunden. De koster også i form af en kurv, halsbånd, madskål osv. Hertil kommer også forsikringer, uventede og store dyrlægeregninger, ødelagte møbler og lignende.

Er du klar til at opdrage?

Det er enormt vigtigt at være konsekvent i opdragelsen af sin hund. Dette gælder ikke kun, hvis du har en stor hund. Ligegyldigt hvilken hund, du er den stolte ejer af, så skal den opdrages ordentligt.

Dette er ikke kun et spørgsmål om at kunne give pote. Det er i langt højere grad et spørgsmål om at have styr på sin hund, så den hverken er til gene eller fare for jeres omgivelser.

Er du klar til at støvsuge 10 gange om dagen?

De fleste hunde fælder. Der er selvfølgelig undtagelser, men langt de fleste hunde smider løbende dele af sin pels, alt efter årstiden. Dette betyder selvfølgelig, at man kommer til at støvsuge en helt del mere, end man er vant til.

Klar til masser af motion?

Du skal selvfølgelig også være klar på at gå en masse ture. Bevares, nogle hunde kræver langt mere motion end andre. Dog kan du være sikker på, at du som minimum kommer til at skulle på to daglige gåture.

Tak for støtten
Vi sender et stort tak til Mondo Kaos, der har støttet dette indlæg. Leder du efter en ny skjortekjole? Så skal du besøge Mondo Kaos!

Relaterede nyheder