5 Ting, Som Du SKAL Vide, Inden Du Køber En Hund

Billede: birgl fra Pixabay

Når man anskaffer sig en hund, er der utroligt mange ting som ændrer sig. Rigtig mange er måske ikke forberedt på dette, fordi de slet ikke har kunnet forestille sig, hvilken omvæltning sådan sød, firbenet skabning rent faktisk skaber. Vi har derfor samlet de 5 absolut vigtigste tin, som du simpelthen bare SKAL vide, inden du køber dig en hund.

#1 Hundehvalp eller voksen hund?

Overvejelsen er her, om du og din familie er 100 % villige til at have hund ikke bare i dag, men også i de næste 10-15 år frem. En hundehvalp er noget af det mest søde i hele verden, men du skal også have den når den bliver stor og derefter gammel, altså mange år ud i fremtiden. Det skal I være helt sikre på, at I har lyst til. Hvis ikke så skal I måske ud og have en voksen hund i stedet for.

#2 Har du tid til at have en hund?

Det kræver helt utroligt meget tid og opmærksomhed at have en hund, hvilket alle måske ikke er helt klar over. Hunde er sociale dyr, der udover opmærksomhed også kræver motion, pleje og desuden opdragelse, hvis den skal have det godt.

#3 Har du råd til at have en hund?

Ja, det skal man altså også lige tage med i overvejelserne, for at have en hund er bestemt ingen billig affære. Udover selve købsprisen på hunden skal du påtænke udgifter til foder, udstyr, træning, hundeforsikring, lovpligtig ansvarsforsikring, vaccinationer, plejeprodukter og regelmæssige og uforudsete dyrlægebesøg – i alle hundens leveår. Skal du lige tjekke bankkontoen?

4. Vil du købe en hanhund eller en tæve?

Her skal du også tænke godt og grundigt over, hvad der passer bedst til jer i familien. Hanhunden er oftest større og stærkere end tæven og kan tit være mere aggresive samt have svært ved at indordne sig i familien og acceptere, at andre dominerer over dem. Omvendt bliver hunhunde lettere nervøse og kommer i løbetid to gange om året. Så hanhund eller tæve?

5. Hvilken race passer til dig?

Dette punkt er måske det mest overordnede og i første omgang vigtigste, at du undersøger, inden du køber en hund. De forskellige hunderacer kræver forskellige ting af dig som ejer, og det er af allerstørste vigtighed, at du er dette ansvar bevidst. Derfor kan det være en god idé at undersøge, hvilke egenskaber der hører til de forskellige hunderacer og sammenligne dem med din families ønsker, forventninger og livsmønstre. Dansk Kennel Klub kan på deres hjemmeside guide dig til at foretage det rigtige valg.

Tak for støtten

Tak til Illums bolighus for støtten til dette indlæg. Find utallige kendte mærker som LE KLINT, Royal Copenhagen, Kähler og mange flere hos Illums Bolighus.

Relaterede nyheder