10 Tips Til At Få En God Gåtur Med Hunden

Billede: Pexels.com

#1 Vær hensynsfuld over for andre

Det er ikke nødvendigvis alle, som er lige trygge ved hunde, så husk at kalde din hund til dig, når I møder andre mennesker.

#2 Hils rigtigt

Hvis du og din hun skal over og hilse på forbipasserende mennesker eller hunde, så gør det på den rigtige måde, som er at sikre sig først, at de også gerne vil hilse på dig og din hund.

#3 Træn et indkald, som virker

Er din hun ikke i snor, er det vigtigt, at I har trænet et sikkert indkald, så du til enhver tid kan kalde hunden til dig.

#4 Socialiser din hund

Du kan hjælpe din hund rigtig meget med at blive afslappet, sikker og venlig over for omgivelserne ved grundig socialisering og miljøtræning.

#5 Kend din hunds sprog

Din hund taler med sine øjne, ører, hoved, hale og kropsholdning, og des bedre du forstår din hunds signaler, des lettere er for dig at vide, hvornår du skal være ekstra opmærksom.

#6 Kend din hunds personlighed

Nogle hunde er meget sociale og udadvendte, mens andre er mere usikre og nervøse. I bør derfor kun tage hundeskov eller på friløbsarealer, hvis din hund er god til at være sammen med andre hunde.

#7 Træn med din hund

Nøglen til et tillidsfuldt og trygt forhold mellem dig og din hund er træning, og det er vigtigt, at du træner din hund hele livet. Anvend træningsmetoder, som er baseret på belønning, da dette vil give de bedste resultater.

#8 Søg hjælp ved uønsket adfærd

Hvis din hund udviser en uønsket adfærd, så søg professionel hjem. Hunden kan være aggressiv, udvise angst eller være generelt ulydig. Få taget hånd om problemet i samarbejde med en, der rent faktisk ved noget om det.

#9 Opfyld din hunds behov

Din hunds basale behov såsom motion, aktivering, kontakt og oplevelser skal være dækket. Langt de fleste hunde, der udviser uønsket adfærd, er understimulerede i deres hverdag.

#10 Overhold regler og påbud

Hvis der er skiltet med det, så hold din hund i snor. Saml op efter din hund, og husk at smide efterladenskaberne ud i en skraldespand.

Det var så de 10 tips til at få en god gåtur med hunden. Husk også at tænke på dig selv, og gå ikke så lange ture med din hund, at du ender med muskelsmerter. Har du tendens til muskelsmerter, kan du forsøge dig med CBD-salve, som er et meget effektiv middel mod dette.

Relaterede nyheder