Strandguide: Sådan Er Du Sikker I Vandet

Billede: fra Pixabay

Det gode vejr og sommeren er for alvor ved at være over os, hvilket for mange betyder ture til den nærmeste strand, hvor mange også naturligvis vælger at gå en tur i vandet. Dog skal man huske at passe godt på, når man bader i de danske farvande.

Selvom vandet og stranden virker komplet ufarligt, er dette langt fra tilfældet. Flere personer dør hvert år som følge af badeulykker, hvor en stor del af dem er børn. Her x gode råd til at bade sikkert på stranden.

Bad ikke alene

Det er en god ide at være flere om at gå i vandet sammen. Man kan holde øje med hinanden og hjælpe hinanden, hvis noget skulle gå galt.

Hold et skarpt øje på børnene

Hold altid godt øje med dine børn, og vær altid i nærheden så du kan hjælpe til, hvis der skulle få brug for det. Slip dem aldrig ude af syne og forlad aldrig stranden, heller ikke, hvis du bare er væk et par minutter.

Lær at svømme

Det siger sig selv, at det er en rigtig gode ide at kunne svømme, hvis man skal bade. Kan du ikke svømme, skal du være ekstra påpasselig og aldrig gå længere ud, end du sagtens kan bunde.

Hold dig ædru

En høj promille og badning er en farlig kombination, der for alvor kan betyde fatale ulykker. Ud af alle badeulykker, er alkohol indblandet i 25% af dem

Vurder forholdene

Det gamle ordsprog om, at man skal læse vind og vejr inden man går i vandet holder stadig. Du bør vide, hvor hurtigt vandet bliver dybt, hvor kraftig strømmen er, hvor store bølgerne er osv, inden du går i vandet. Indtil du ved dette, skal du være meget påpasselig og prøve dig frem.

Glem alt om “kun ud til navlen”

Det er ikke altid en god ide at gå ud til navlen. Slet ikke for børn! Der er nemlig mange ting, der kan gøre det farligt, selv hvis man kun går ud til navlen. Strøm, stærke bølger osv. kan sagtens være farlige selvom du kun har vand til navlen.

Spis gerne inden du bader

Du har sikkert hørt før, at man ikke skal gå i vandet en halv time efter man har spist. Dog kan du godt glemme alt om dette, da det absolut ingen betydning har. Såfremt du er sund og rask, kan du sagtens hoppe direkte i baljen efter du har spist.

Tak til Mondo Kaos
Vi takker Mondo Kaos for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Hos Mondo Kaos kan du blandt andet købe vintage tøj og vintage kjoler.

Relaterede nyheder