Hvad Er Polyurethan Gulv?

Billede: Pixabay

Der findes et utal af forskellige slags gulve. En af den er den type gulv, som man kalder for polyurethangulv, der er en fleksibel og stærk form for gulv, som er særligt velegnet til kontorer, skoler, kantiner og fitnesslokaler. Det er derimod ikke brugt særlig ofte i privat sammenhæng.

Hvad er polyurethan gulv? Polyurethan gulv er lidt ligesom epoxy, nemlig en for for hærdeplast. Forskellen er bare, at bindeleddet er det stof, der hedder polyurethan, som er langt mere fleksibel end expoxy, hvilket giver den visse fordele og ulemper. Gulvet består af to ting, nemlig polyurethan og hærder, hvilket brstår af en base af harpiks blandet med accellerator.

Noget af det bedste ved polyurethan er, at man både kan lægge det i form af en blød og en hård belægning. Det bløde bliver ofte brugt til eksempelvis gangarealer, hvor man skal bruge et slidstærkt og komfortabelt gulv, der er let at holde ved lige og rent. Herudover har det også en støjdæmpende effekt.

Hospitaler er særligt glade for denne type gulv, da det er super nemt at holde rent. Modsat mange andre typer gulv, så “holder” gulvet ikke på snavs og støv, og kan relativt let gøres rent til de standarder, der kræves på hospitaler.

Relaterede nyheder