Nybyggeri: Sådan Finder Du Den Helt Rigtige Arkitekt

Billede: af Michal Jarmoluk fra Pixabay

Går du rundt med en drøm om selv at bygge din næste bolig eller bygge din nuværende om eller til, så har du nok også overvejet, hvilken arkitekt du skal rådføre dig med, når projektet skal føres ud i livet. I det ganske danske land findes der rigtig mange arkitekter og tegnestuer, hvorfor det kan være aldeles svært at finde ud af, hvem man skal vælge, når der skal bygges om, til eller nyt. Læser du med videre herunder, vil vi derfor afsløre, hvilke parametre du bør tage med i dine overvejelser.

Geografi

Der er måske nogle arkitekter, som ikke har noget imod at tage køreturen gennem landet for en opgave, men de fleste vil helst kun arbejde i deres eget område og muligvis i et par naboregioner. Det kan derfor være vigtigt at finde en arkitekt i ens eget område, eller som minimum huske at spørge ind til arkitektens arbejdsradius. Ved at vælge en lokal arkitekt får du også den fordel, at de måske har kendskab til en arkitektonisk stil, som er særegen for dit område.

Projekttype

Det er også meget vigtigt, at vælge en arkitekt ud fra den projekttype, du står med. Skal du have lavet en tilbygning til dit hus, jamen så vælg en arkitekt, der har lavet andre tilbygninger tidligere. Vil du gerne have ombygget dit parcelhus, så skal du selvfølgelig også vælge en arkitekt, som har erfaring med at ombygge parcelhuse.

Ligesom i så mange andre erhverv, har arkitekter har forskellige styrker, og det vil garanteret give dig ro i maven, hvis din arkitekt ikke er nybegynder i den projekttype, du har hyret denne til.

Smag og stil

Arkitekter er selvfølgelig ikke begrænset til én specifik arkitektonisk stilart, men ikke desto mindre har de fleste en foretrukken smag og stil, Det kan derfor være en fordel for dig, hvis du og arkitekten kan lide den samme type arkitektur.

Kemi

Som med så mange andre ting i livet, er det altafgørende, at der er den rette kemi mellem dig og din arkitekt. Et byggeprojekt tager lang tid og kræver tæt dialog, tillid og samarbejde mellem dig og arkitekten, så det er næsten bundet til at gå galt, hvis I ikke rigtigt svinger sammen. Brug derfor lidt penge på et idémøde med de arkitekter, du overvejer, inden du tager den endelige beslutning om, hvem du vil arbejde sammen med. Vores gæt er, at du vælger den arkitekt, du har bedst kemi med.,

Tak for støtten

Til slut takker vi hurtigt Illums Bolighus for deres støtte til dette indlæg. Illums Bolighus indeholder alt det bedste fra dansk design, heriblandt de flotte møbler designet af Arne Jacobsen

Relaterede nyheder