Korrekt Borddækning: Inspiration Til Den Perfekte Borddækning!

Billede: Canva.com

Skal du dække bord efter Takt og Tone? Bare rolig - Villa & Vovse hjælper dig med, hvordan du kan lave den perfekte borddækning. Hvis der altså er noget der hedder den perfekte borddækning?

Kun fantasien sætter grænser, når man skal lave den perfekte borddækning. Det er vigtigt at understrege, at der ikke er nogen faste regler til den korrekte borddækning, og det kommer helt og aldeles an på dine egne skikke samt der er mange forskelle alt efter, hvilket miljø og hvilken kultur man befinder sig i.

Emma Gad - Jeg gad ikke

Følger du stadig de gode gamle råd fra Emma Gad, eller kan du lide at være mere kreativ i din borddækning? Hos Villa og Vovse sætter vi en stor ære i at have styr på hjemmet, og hvis vi skal have gæster sørger vi for, at det hele bare spiller.

Disse ting følger ‘ofte’ med i den korrekte borddækning

  • Dug
  • Glas
  • Tallerkner
  • Bestik
  • Pynt

Hvis du har et smukt træbord eller andet, kan det selvfølgelig godt være, at man kan undlade en dug. Ellers er det vigtigt at få en nystrøget og ren dug på, som passer til temaet, og som ikke generer gæsterne.

Tip: Bestikket

Et af de største spørgsmålstegn ved borddækning er, hvordan bestikket lægges. Husk altid, at gaffel er til venstre og kniv til højre. Skal du bruge mere bestik, lægges bestikket sådan, at man starter udefra, i forhold til, hvornår man skal bruge hvad.

Starter man med en suppe, placeres der en ske til højre ved siden af kniven. En dessertske placeres over tallerknen.

Glassene placeres typisk, så man starter fra højre. Hvis det er vinglas, starter man ofte med hvidvinsglas, så rødvinsglas og helt til venstre et dessertglas.

Tallerkner

Hvis man følger reglerne fra Emma Gad, så kan man godt dække bordet korrekt med to tallerkner. En til forretning, og nedenunder kan der ligge en til hovedretten.

Skal der bruges en tallerken til dessert, skal man altså først komme ind med tallerknen, når der skal spises dessert.

Hos Villa og Vovse synes vi, at det vigtigste når du dækker bord er, at du har det sjovt og er kreativ. Derfor kan du altid slippe dig lidt løs med pynten, hvor man kan vælge levende lys, blomster og meget andet.

Held og lykke med at lave den perfekte og korrekte borddækning.

Vi vil gerne sende et stort TAK til Illums Bolighus, der via støtte har gjort denne artikel til virkelig. Mangler du et flot stel til din borddækning, vil vi derfor gerne anbefale Royal Copenhagen Hvid Halvblonde, som giver et stilfuldt præg til din borddækning, men du har stadig frit valg på alle hylder i forhold til at vælge farve.

Relaterede nyheder