Kapsler Eller Bønner - Hvilken Kaffemaskine Bør Du Vælge?

Billede: pexels.com

Kapselmaskiner har for alvor taget deres indtog i de danske køkkener, og er nu blevet et seriøst alternativ til både filterkaffen, og kaffemaskiner, der bruger friskkværnede bønner.

Det kan være lidt af en jungle at navigere i, hvilken type kaffemaskine, der passer bedst til netop dine behov. Det går nemlig meget an på, hvor ofte du drikker kaffe, hvor højt du går op i selve kaffen, og hvor mange penge du ønsker at bruge.

Derfor vil vi nu gennemgå nogle fordele og ulemper ved henholdsvis kapsel- og bønne maskiner.

Kaffemaskiner med kapsler

Det er langt fra uden grund, at kapsel-maskinerne er blevet så populære som de er. Smagen er for det meste rigtig god, og så er det utroligt nemt og hurtigt at lave en enkelt kop kaffe.

Netop bekvemmeligheden ved hurtigt at kunne brygge en enkelt kop kaffe er, efter vores mening, kapsel-maskinens helt store fordel. De fleste, der ejer eller har ejet en traditionel filterkaffemaskine, har prøvet at vente 10 minutter på at kaffen er færdig, hvorefter man hælder halvdelen ud efterfølgende.

Dette problem får du ikke med en kapselmaskine. Udover det, så er rengøring af kaffemaskinen også ikke-eksisterende. Det sidste gode argument i denne omgang er, at selve maskinen ofte er relativt billig sammenlignet med alternativerne.

Til gengæld er en kapselmaskine det klart dyreste alternativ, når vi kigger på prisen pr. kop kaffe. Ifølge forbrugerrådet Tænk, vil danskerne i gennemsnit bruge 1000 kroner på kaffe om året, såfremt de drikker filterkaffe.

Bruger man til gengæld kapsler, vil man i gennemsnit bruge et sted imellem 3-6000 kroner alt efter hvilke kapsler man bruger.

En kapselmaskine kan altså blive meget dyr i det lange løb, hvis du drikker meget kaffe. Til gengæld er det perfekt, hvis ikke man drikker videre mange kopper om dagen, og værdsætter bekvemmelighed højt.

Kaffemaskiner, der bruger bønner

En espressomaskine har en helt klar fordel i forhold til kapslerne, nemlig smagen. Friskkværnede bønner giver en langt mere intens og fyldig smag, sammenlignet med kapsler.

Samtidig er bønner også billigere end kapsler. Drikker du mange kopper kaffe på daglig basis, er det altså billigere for dig pr. kop at vælge bønnerne, og så er smagen bedre.

Ulemperne ved en espressomaskine er desværre, at den langt fra er lige så nem og bekvemmelig som en kapselmaskine.

Det tager længere tid at brygge kaffen, og der vil være langt mere rengøringsarbejde.

Valg mellem bekvemmelighed og kvalitet

Nu hvor vi har gennemgået de væsentligste fordele og ulemper ved begge typer kaffemaskiner, kan du formentlig se, at valget i høj grad står mellem en bedre smagsoplevelse og pris, eller bekvemmelighed og dyrere kaffe.

Er du typen, der sætter pris på en god kop kaffe, og godt kan lide at bruge den tid, det tager, så er bønnerne vejen frem.

Skal du derimod blot have et hurtigt skud koffein, uden for meget arbejde, så er kapslerne det rette valg.

Tak til Curvii

Tak til Curvii.dk for deres støtte i forbindelse med udarbejdelsen af denne artikel. Curvii.dk forhandler tøj til kvinder, blandt andet fra Zhenzi og Qneel.

Relaterede nyheder