Hvorfor Er Et Godt Indeklima Vigtigt?

Billede: Pixabay

Måske har du hørt, at et godt indeklima er vigtigt, men ved du hvorfor? Hvis ikke, gør du, så snart du har læst denne artikel til ende.

I gennemsnit opholder vi danskere os indendørs omkring 90 % af alle døgnets timer. Det er ikke atypisk, at 16 af døgnets 24 timer foregår i vores egen bolig, og derfor er det meget vigtigt, at vi bor i et hjem med et godt indeklima. Et godt indeklima er nemlig meget vigtigt, og forklaringen herpå får du i løbet af næste par linjer.

Når vi bruger ordet ‘indeklima’, så refererer dette til alle de miljøfaktorer, som påvirker os, når vi færdes indendørs. Det være sig blandt andet luft, fugt, varme, lys, røg, støj samt kemiske stoffer, som svæver rundt i luften. Nå, vi kan ikke trække den længere nu. Lad os få besvaret hovedspørgsmålet.

Hvorfor er et godt indeklima vigtigt? Et godt indeklima er vigtigt, da man i et dårligt indeklima vil kunne opleve gener og ubehag såsom hovedpine, irritation i øjne, træthed, svimmelhed og kvalme. Faktisk vil man også kunne rammes af lidelser, som er meget værre end det grundet et dårligt indeklima.

Hvordan kan indeklimaet påvirke ens sundhed og livskvalitet?

Vi har allerede været inde på en række af de gener, som et dårligt indeklima kan resultere i, men som antydet er disse kun toppen af isbjerget.

Konsekvenserne kan nemlig være meget voldsommere end lidt kvalme og hovedpine. Faktisk kan et dårligt indeklima føre til ubehagelige sygdomme såsom kræft og hjerte-kar-sygdomme.

Derudover er der bred enighed om, at et dårligt indeklima kan resultere i, at man udvikler allergi eller bliver astmatiker.

Derfor bør man for alt i verden undgå et dårligt indeklima. Højnes indeklimaet, øges livskvalitet også.

Hvordan sikrer man et godt indeklima?

Du er sikkert blevet temmelig nysgerrig på, hvordan man så sikrer et godt indeklima, nu når du kender værdien af et sådant.

På nettet findes der en række forskellige guides til at opbygge et godt indeklima. Vores favorit er følgende: https://ting-til-hjemmet.dk/guides/saadan-faar-du-et-bedre-indeklima-i-boligen/

Denne er nemlig både letforståelig og grundig. Følger du den, er der stor chance for, at dit indeklima bliver helt perfekt, og at din livskvalitet dermed øges.

Relaterede nyheder