Sådan Holder Man Sin Græsplæne I Sommervarmen

Billede: Canva

Tørken er ved at komme tilbage, og hvis du var en af dem, som var lidt trist over din græsplæne i 2018, kan du læse gode råd her om, hvordan man holder græsplænen tip top stand.

Det bedste er at starte i god tid, hvis man vil forebygge mod, at sin græsplæne bliver helt udtørret. Vi har lige haft vores første tropenat i 2019, og hvis man vil undgå at have en knastør gul og brun græsplæne hele sommeren, så har vi samlet nogle gode råd.

5 gode råd til græsplænen

Det er ikke altid nogen nem opgave at holde sin græsplæne. Dette kan især være svært i sommervarmen. Her er 5 gode råd til, hvordan du kan undgå, at din græsplænen bliver helt svitset af i sommervarmen.

#1 Klip græsset

Normalt skal man klippe græsset fra omkring marts til oktober. Dette skal helst gøres en til to gange i ugen. Så husk at klippe græsset hyppigt, og kun når det er tørvejr.

#2 Vand plænen

Hvis der ikke er vandingsforbud, kan det være en god idé at investere i en sprinkler, så vandet kan fordeles jævnt og pænt på plænen. Det er især i tørkeperioder, hvor det er vigtigt, at man husker at vande sin græsplæne. Det bedste resultat er, hvis man vander den tidlig morgen.

#3 Luft din græsplæne

Med en gravegreb kan du lufte din græsplæne. Det gør du ved at træde den ned i jorden, så der opstår lufthuller i plænen. Herved kan overfladevand fra din græsplæne bedre trænge ned til vækstlaget. Det kan også gøres, hvis du har en plænelufter.

#4 Gødning og næring

Det kan være fornuftigt at give sin græsplæne gødning og eventuelt kalk. Det giver et bedre resultat, når du skal have en frisk og grøn græsplæne. Der er to former for gødning, både kunstgødning og naturgødning.

Strø eventuelt kalk ud over din græsplæne både i foråret og efteråret, men dette er der normalt ikke behov for at gøre hvert år.

#5 Fjern mos

Hvis man har meget mos på sin græsplæne, kan nogle af ovenstående punkter også afhjælpe, at der kommer for meget. Er den slemt ramt, kan man være nødt til at skaffe sig en mos-opriver. Maskinen kan fjerne mos, men det kan være bøvlet at gøre i tørkeperioder. Det er en fordel, hvis man også holder ukrudtet nede, og husker at skære sine kanter om græsplænen.

Illums Bolighus

Til sidst vil vi gerne takke Illums Bolighus for deres støtte til dette indlæg. I Illums Bolighus finder du alt lige fra en komfortaable Erik Jørgensen Sofa til flot porcelæn fra Royal Copenhagen, Pillivuyt samt mange andre kendte mærker til boligindretningen. 

Relaterede nyheder