Fordele & Ulemper - Lejebolig

Billede: Pexels.com

Står du i en situation, hvor du vurderer fordele og ulemper ved at bo i en lejebolig. Der er mange ting, man skal overveje, hvis man genovervejer sin boligsituation. Her er en liste over væsent ulemper og fordele ved at bo i en lejebolig.

Fordele

Du er ikke bundet. Hvis du har lyst til at flytte, så kan du gøre det relativt hurtigt. Derfor er du ikke bundet af lange liggetider som man er ved et hus.

Ingen udgifter til vedligeholdelse. Hvis taget skal skiftes, et vandrør springer eller noget helt tredje sker, så er det ikke dig, der står tilbage med regningen.

Ingen risiko. Du behøver ikke bekymre dig om, hvordan boligmarkedet udvikler sig. Rentestigninger og lignende er ting, du slipper for som lejer.

Boligstøtte: Som lejer kan du få boligstøtte, såfremt du møder kravene til dette. Man kan ikke modtage boligstøtte, hvis man bor i et hus, man ejer.

Ulemper

Du får ingen gevinst. Som lejer betaler du ikke af på et boliglån, og kan derfor ikke sælge huset og få penge ud af dette. Du kan heller ikke få en økonomisk gevinst i tilfælde af, at boligens pris stiger.

Ingen skattefordele. Når man ikke kan spare op i form af sin bolig, kan man gøre det traditionelt ved at spare op på en bankkonto. Du skal dog betale skat af renterne og afkastet, hvilket ikke er tilfældet, hvis du sparer op i en bolig.

Du bestemmer ikke selv. Hvis du har lyst til at lave noget om i din bolig, så har du ikke nødvendigvis mulighed for dette. Fx. kan du ikke bare rive køkkenet ud eller vælte en væg, hvis du skulle få lyst til dette.

Tak for støtten

Tak til avXperten for deres støtte til dette indlæg. AvXperten har samlet alt det bedste fra elektronikkens verden, lige fra en traditionel DVD afspiller til moderne gadgets og kabler i alle afskygninger.

Relaterede nyheder