7 Udvalgte Ismaskiner - Hvordan Ved Man, Hvilken Ismaskine Man Skal Købe

Billede: Pixabay.com

Går du og overvejer, at investere i en ismaskine, men er i tvivl om, hvilken ismaskine du bør vælge? Denne artikel opremser nogle forskellige ismaskiner, samt giver et bud på, hvilken ismaskine, som ville være et godt valg til dit behov.

Ismaskiner giver dig muligheden for, at lave din helt egen is til en varm sommerdag, som dessert eller hvis du skal imponere gæsterne, til en hyggelig middag.

Ismaskinerne fungerer på den måde, at du først blander din is, f.eks. ved at bruge fløde eller mælk, hvorefter du starter maskinen og hælder din isblanding i maskinens beholder. Når isblandingen er i maskinen, nedkøles blandingen ved hjælp af en kompressor i maskinen, eller ved manuelt af fryse isen. Isblandingen bliver omrørt, mens den nedkøles og når isen har den ønskede konsistens, kan isen tages op af maskinen og serveres.

Der vil i gennemgangen af de givne ismaskiner, være en række affiliate-links, hvilket betyder, at vi modtager komission såfremt, at du handler hos en af de foreslåede forhandlere.

Dette overskygger dog ikke, at vi fuldtud ønsker at være hjælpsomme og vi garanterer dermed, at du kan stole på hvert ord i vores gennemgang af ismaskiner. Ser vi en årsag til at forholde os kritiske, vil vi helt bestemt gøre det.

Wilfa ICM-C15

Denne ismaskine er testvinder hos Norske Klikk.no, og topscorer hos forbrugerrådet Tænk, Råd og Rön og Dinside.no. Derudover er den også blevet kåret, som bruger favorit. Maskinen er altså hos mange forbrugere en ismaskine, som de sagtens ville kunne anbefale

 • Testvinder, bruger favorit og testvinder
 • Kompressor
 • LCD display

Kompressor

Denne ismaskine er i besiddelse af en kompressor, hvilket vil sige, at den selv er i stand til, at nedkøle isen i takt med, at den omrøres. Dette er en rigtig stor fordel, hvis du som forbruger ikke altid er klar over, hvornår du vil igang med at lave is, men godt kan finde på det lidt spontant.

LCD display

Maskinen er udstyret med et let og overskueligt LCD display, med 4 tilhørende knapper, en start og sluk knap, to knapper til at indstille tid, og en powerknap. Når man ændrer tidsindstillingerne, vises det på maskinen LCD display.

Maskinen kan køre i maks 60 minutter, og kan indstilles nedefter. Da isen har en tendens til, at udvide sig når den fryser, er det vigtigt, at skålen kun bliver fyldt ca 40% op, inden isen fryses.

SE PRISEN

Nemox Gelatissimo Exclusive 

Denne ismaskine er anbefalet af Gastromand.dk

 • Stor kapacitet
 • Både til privat og professionelt brug
 • Kompressor
 • Fryser hurtigt

Stor kapacitet

Ismaskinen kan indeholde 1,5 liter is, afhængig af typen. Dette gør denne ismaskine velegnet til professionelt brug, men den kan også sagtens bruges til privat brug, hvis man f.eks. vil lave sin egen is, til en større forsamling.

Maskinens skål er lavet af aluminium, hvilket gør den virkelig slidstærk og kan desuden også tages af, når man er færdig med at lave isen, eller hvis den skal gøres ren.

Fryser hurtigt

Ismaskinen er robust og vejer 12 kilo, så der er ingen tvivl om, at den nok skal stå fast under omrøringen af isen. Derudover fryser denne ismaskine isen forholdsvist hårdt, hvilket vil sige, at det tager mindre tid for maskinen, at omrøre blandingen til is.

Disse faktorer gør denne maskine fordelagtig, hvis man skal bruge en ismaskine til professionelt brug, og der skal produceres større mængder is, relativt hurtigt, men maskinen kan som sagt også bruges til privat forbrug, da den ikke fylder ret meget.

Kompressor

Denne ismaskine er designet med en indbygget kompressor, hvilket vil sige, at den er i stand til, at fryse samtidig med, at isen omrøres. Du behøver derfor ikke nedfryse skålen inden brug med denne maskine.

SE PRISEN

Nemox Gelato Chef 2200

Denne ismaskine er topscorer hos forbrugerrådet Tænk og Råd og Rön

 • 1,5 liters kapacitet
 • Indbygget kompressor
 • Praktisk design

Indbygget kompressor

  Denne Nemox ismaskine er udstyret med sin egen kompressor, hvilket giver maskinen evnen til, at kunne fryse isen og skålen samtidig med, at blandingen omrøres. På den måde bliver processen både nem og hurtig.

  1,5 liters kapacitet.

  Denne ismaskine har kapacitet til, at lave 1,5 liter is af gangen, så der er rig mulighed for, at lave is til hele familien, uden at skulle til, at lave is over flere omgange, hvilket ville være væsentligt mere tidskrævende og besværligt. Når isen så er færdig, kan skålen tages ud af maskinen, hvilket gør både serveringen, og rengøringen af maskinen og skålen, væsentlig mindre besværlig.

  Praktisk design

  Denne maskine er designet en smule anderledes ved, at rørings enheden ikke er placeret i midten af skålen. Rørepinden er derimod placere i låget af maskinen, hvilket gør rengøringen nemmere, og det bliver samtidig også nemmere, at få isen ud af maskinen.

  SE PRISEN

  Nemox Dolce vita

  • Ingen kompressor
  • Topscorer hos forbrugerråd

  Ingen kompressor

  Denne maskine er ikke udstyret med kompressor, hvilket vil sige, at isen manuelt skal køles ned inden den er klar til, at servere. Dette gør processen en del længere fra man begynder, til man er klar til, at spise. Det betyder derimod også, at selve maskinen er et billigere alternativ til forbrugeren, som ikke laver is så tit, og har planlagt, hvornår isen skal tilberedes til.

  Derudover kan den lave op til 900 ml is af gangen, hvilket er ganske pænt. Derudover vejer den kun 2,8 kg og fylder den ikke ret meget i køkkenet, så den kan nemt og hurtigt pakkes væk når den ikke skal bruge, og pakkes frem igen når der skal noget til den søde tand.

  Hvis man derfor leder efter en ismaskine, som skal bruges til forud planlagte arrangementer, som f.eks. fødselsdag eller andre begivenheder, er denne ismaskine en rigtig fornuftig og anbefalelsesværdig ismaskine.

  SE PRISEN

  Melissa ICE - 2081

  • Hold kold funktion
  • 2 liters skål
  • Timer og angivelse af, hvornår isen er færdig.

  Timer og angivelse af, hvornår isen er færdig

  Melissa ICE - 2081 har den fordel, at den har en timer funktion, som kan indstilles på alt fra 5 - 60 minutter. Derudover giver maskinen selv besked om, hvornår isen er færdig, og klar til servering. På den måde behøver du ikke hele tiden selv holde øje med, hvornår isen har nået en tilstrækkelig konsistens.

  Hold kold funktion

  Melissa ICE - 2081 er derudover også indstillet med en hold kold funktion. Funktionen bliver godt beskrevet i navnet, det går nemlig ud på, at maskinen kan holde isen kold, hvis den først skal serveres senere. Maskinen kan fryse isen helt ned til minus 35 grader.

  Derudover har denne ismaskine en skål, med kapacitet til hele 2 liter is, hvilket er en del og det kan derfor være en fordel, at skulle holde noget is kold, hvis det hele ikke bliver spist i en omgang.

  SE PRISEN

  Nemox Pro 1700

  • Hurtig i processen
  • Stor kapacitet
  • Hold kold funktion

  Hurtig i processen

  Med Nemox Pro 1700 får du her en ismaskine, som er utrolig effektiv til, at fremstille en verdensklasse is, på kort tid. Nemox Pro 1700 fryser nemlig isen relativt hårdt, hvilket vil sige, at den både er udstyret med en selvstændig kompressor, men samtidig også kan lave is, på under en halv time.

  Stor kapacitet

  Nemox Pro 1700 er en ismaskine, med relativt stor kapacitet i sin beholder. Ismaskinen kan producere ca. 1,5 liter is på en gang, hvilket egner sig perfekt til, at kunne servere sin hjemmelavede is, til hele familien.

  Denne ismaskine er ideel til, at benytte til professionelt brug, f.eks. på en restaurant eller cafe, men kan også sagtens bruges i hjemmet.

  Hold kold funktion

  Nemox Pro 1700 skiller sig lidt ud fra mange andre ismaskiner, i og med, at teknologien i denne ismaskine, er ganske veludviklet. Ismaskinen er nemlig udstyret med en funktion, som gør maskinen opmærksom, hvis isen i skålen er ved at smelte. hvis dette er tilfældet, vil maskinen automatisk begynde, at køle isen ned.

  På den måde kan du lade isen stå i maskinen, hvis du f.eks. laver 1,5 liter på en gang, men kun kan servere halvdelen.

  Dette er en af de mest veludviklede maskiner fra Nemox, hvilket også afspejler sig i prisen.

  SE PRISEN

  WMF kitchen minis

  • Stilfuldt design
  • Timerfunktion
  • Rustfrit stål

  Stilfuldt design

  WMF kitchen minis, er en kollektion af ismaskiner, som skiller sig lidt ud fra de andre ismaskiner på markedet. En WMF kitchen minis ismaskine er nemlig ikke designet til, at kunne lave større mængder is af gangen, men er derimod designet til, at være en lille og smart ismaskine, som ikke optaget alt for meget plads i køkkenet, og nemt kan pakkes væk.

  Derudover er den fremstillet i et stilrent design, så den står godt sammen med de andre elementer i køkkenet når den er fremme, og som sagt let kan pakkes væk, når den ikke skal bruges.

  Timerfunktion

  Ismaskinen er derudover udviklet med en smart timerfunktion, hvilket gør den i stand til, at kunne fortælle dig når isen er færdig. På den måde behøver du ikke konstant, at holde øje med, om isen er ved at være færdig, det klarer ismaskinen nemlig for dig.

  Derudover er WMF kitchen minis udviklet i rustfrit stål, hvilket gør den utrolig slidstærk, så den kan holde i længere tid, og bruges oftere.

  Denne ismaskine er ideel, hvis man ikke har behov for en ismaskine, som kan lave is i større mængder, men derimod ønsker en ismaskine, som står godt i køkkenet, og ikke er så tung og besværlig, at rykke rundt på.

  SE PRISEN

  Hvilken ismaskine skal jeg købe?

  Når det så kommer til at finde ud af, hvilken ismaskine, man bør købe er det vigtigt at man først stiller sig selv spørgsmålet, hvad har jeg egentlig behov for, at min ismaskine kan?

  Der kan nemlig være rimelig stor prisforskel, på de forskellige ismaskiner, og hvis man ikke har behov for en ismaskine, som f.eks. kan lave is helt op til 2 liter af gangen, vil der altså være penge at spare, hvis man blot køber en ismaskine, som dækker de essentielle behov.

  Med kompressor eller uden kompressor?

  Mange af de nyere ismaskiner er udstyre, med en selstændig kompressor. Dette vil sige, at ismaskinen under omrøringen af isen selv er i stand til, at nedfryse isen, hvilket forkorter processen væsentligt. Dette skyder dog også disse ismaskiner op, i en noget højere prisklasse.

  Med kompressor

  Rigtig mange forbrugere vil højst sandsynligt, foretrække en ismaskine med selvstændig kompressor, hvilket der også er god grund til.

  Hvis man har en ismaskine med en selvstændig kompressor, vil man opleve, at selve processen fra man starter med, at lave sin isblanding til at isen kan serveres, ikke tager ret lang tid, ofte omkring de 30 minutter.

  Derfor kan man hurtigt og nemt lave sin hjemmelavede is, selv hvis tanken om at lave is, opstår som en spontan ide.

  Hvis man derfor ofte laver is, eller godt vil have muligheden for, at lave is når sulten melder sig, vil en ismaskine med selvstændig kompressor helt klar, være at fortrække.

  Uden kompressor

  Hvis man derimod ikke ønsker, at lave is ret ofte og i langt de fleste tilfælde ved, hvornår ismaskinen skal bruge, og hvornår isen skal være klar til, at blive serveret, vil en ismaskine uden kompressor være tilstrækkelig.

  Der vil samtidig også være en del penge at spare, hvis man køber en ismaskine uden kompressor, og dermed fryser isen manuelt, da maskinen selvfølgelig undlader kompressoren, og dermed falder i produktionsomkostninger, og virksomheden vil derfor ikke tage en lige så høj pris, for produktet.

  Relaterede nyheder