5 Udvalgte Stempelkander - Er Der Forskel På Dyre Og Billige Stempelkander?

Billede: Pixabay.com

Går du og overvejer at købe en stempelkande, men ved ikke hvilken du skal vælge? I denne artikel, vil vi give dig et overblik over nogle forskellige stempelkander, samt beskrive, om der er forskel på dyre og billige stempelkander.

Stempelkaffe er en frisk og nem måde, at lave kaffe på, hvor du både slipper uden om, at bruge en kaffemaskine, men også slipper for, at købe nye filtre til kaffemaskinen.

Stempelkander fungerer på den måde, at man først hælder kaffepulveret direkte ned i kanden, hælder det varme vand ned i kanden, og lader det stå i 2-4 minutter. Dernæst trykker man filteret ned, og på den måde fjerner man alle kaffe resterne, og nu har man altså helt drikkeklar stempelkaffe. Det er derfor en nem og frisk måde, at brygge kaffe på, hvor man også har muligheden for, at sætte et personligt præg på sin kaffe.

Vi skal gøre opmærksom på, at der i denne gennemgang vil være en række affiliate-links, hvilket betyder, at såfremt du handler hos en af vores foreslåede udbydere, vil vi modtage kommission.

Dette fjerner dog ikke fokus fra vores egentlige hensigt, hvilket stadig er, at guide og hjælpe læserne. Vil der opstå en mulighed for, at forholde sig kritisk overfor et af produkterne, vil vi uden tvivl gøre det.

Bodum Chambord stempelkande

 • Ikonisk design
 • Miljøvenlighed
 • 1 liter

Ikonisk design

Dette er muligvis en af de mest populære danske stempelkander, grundet kandens tidsløse design og fantastiske kvalitet. Denne kande er utrolig populær hos forbrugere, og er virkelig blevet et ikon hos virksomheden.

Kanden er derudover også blevet kåret, som bedst i test hos både Coffeeness og Smartson, som både storroser designet, og kaffens smag. Derudover er kandens låg og stempel let, at sætte på og trykke i bund.

Denne stempelkande kan derudover også fås, i flere forskellige farver og nuancer. Der er f.eks. modeller af kanden, hvor låget beholderen til glasset er sølv, kobber og guld.

Derudover kan beholderne også fås, med forskellige mønstre, hvilket giver kunden chancen for, at finde den stempelkande, som falder bedst i, med kundens smag for f.eks. indretning af hjemmet.

Miljøvenlighed

Denne kande er lavet med et skarpt øje for miljøvenlighed, da der under byggeprocessen hverken anvendes filter til kaffepulveret, eller kapsler til låg. Kandens håndtag og stemplet på låget, er ligeledes også produceret, så kanden bliver så komplet på miljøvenlighed, som overhovedet muligt.

Derfor kan du når du drikker din kaffe, nyde den med god samvittighed og ro i sindet velvidende, at din stempelkande er god ved vores allesammens miljø.

Kandens låg og filter er samtidig også nemt, at skille fra hinanden når kanden skal rengøres, og alle elementer af låget og filteret, kan komme en tur i opvaskemaskinen.

Kapacitet

Kanden har kapacitet til 1 liter af gangen, hvilket ca. svarer til 4 mellemstore kopper kaffe, eller 8 mindre kopper kaffe. Hvis man skal bruge mere kaffe, end en enkelt liter, skal kanden først rengøres, inden næste liter kan brygges, ellers skal man have fat i en ekstra kande, hvilket selvfølgelig også er en god mulighed.

Da kanden er lavet af glas, gør det den ikke til den mest anvendelige kande at have med på farten, og den er heller ikke verdens bedste til, at holde kaffen varm i længere tid.

SE PRISEN

Espro press P7

 • Lækkert design
 • Holder kaffen varm
 • 0,9 liter

Holder kaffen varm

  Denne kande er både fremstillet i et utroligt lækkert design, men samtidig er den også virkelig brugervenlig. Kanden er nemlig designet med dobbelt vægge, så man sikrer sig at kaffen holder sig varm uanset, hvor stempelkanden placeres. Dette gør selvfølgelig, at man ved brug af Espro press P7, kan være mere fleksibel med, hvor man vælger, at tage sin kaffe med hen.

  0,9 liters kapacitet

  Denne kande kan indeholde 0,9 liter kaffe, og kan som før nævnt, holde kaffen varm i lang tid, så man efter en time er garanteret, at kunne nyde en varm kop stempelkaffe. Grunden til, at denne stempelkande kan indeholde 0,9 liter, og ikke en hel liter, er formentligt på grund af kandens termoeffekt.

  SE PRISEN

  Espro travel press

  • Kan tages med på farten
  • Holder kaffen varm i 4-6 timer
  • Kan lave filterkaffe og te

  Kan tages med på farten

  Hvis du er stor fan af stempelkaffe, men træt af, at du ikke kan tage din stempelkande med på farten, så er Espro travel en fantastisk stempelkande til dig og dit behov.

  Denne stempelkande er nemlig designet med termofunktion, hvilket vil sige, at kanden er designet til, at kunne holde på kaffens varme i væsentligt længere tid. Derudover er stempelkanden designet til, at man uden besvær kan tage den med på farten uanset, hvor man skal hen.

  I designet af denne stempelkande, har man nemlig gjort brug, af det bedste fra begge verdener i og med, at den har indbygget termofunktion, og er let og anvendelig at have med på farten samtidig med, at den også er designet til at kunne filtrere, som en stempelkande bør kunne.

  På den måde kan man altså nyde sin stempelkaffe, uanset om man er på farten eller flere timer efter brygningen, stadig har lyst til varm kaffe.

  Filterkaffe og te

  Espro travel press tilgodeser også, hvis man ønsker at variere sin kaffe. Derfor er kanden også udstyret med en filterbeholder, så man uden besvær kan skifte over til, at lave filterkaffe, hvis man en dag ikke har lyst til stempelkaffe. Filteret kan også benyttes til te.

  SE PRISEN

  Bodum Columbia

  • Dobbeltvæg
  • Forhindrer ridser
  • Tidløst design

  Dobbeltvæg

  Denne stempelkande fra Bodum er en blanding af en termokande, og en stempelkande. Kanden er udstyret med dobbeltvægget belægning og termoeffekt, som sikrer at kaffen i kanden holder sig varm, så man efter længere tid, stadig kan nyde en varm kop kaffe.

  Forhindrer ridser

  Denne kande fra Bodum, har også et stemple, udstyret med Silikone og mesh, som skal forhindre ridser på kanden, men også skal give en komplet filtrering. På den måde kan kanden holde sit flotte design, over længere tid og skal dermed ikke udskiftes lige så ofte, på grund af slid på kanden eller forældet design.

  Kanden er nemlig også designet til, at skulle passe ind i de fleste hjem og miljøer.

  SE PRISEN

  Rosendahl Grand Cru

  • Tidløst design
  • Dobbeltvæg

  Dobbeltvæg

  Rosendahl Grand Cru er en kande, som smagsmæssigt passer ind i mange hjem og mange forskellige miljøer. Vi har nemlig med en kande, som designmæssigt er utrolig smuk udvendigt, men også har mange af de nødvendige funktionelle kvaliteter.

  Kanden er udstyret med dobbeltvæg og termoeffekt. Dette bidrager til, at kanden er i stand til, at holde kaffen varm over længere tid. Hvis du en time eller to efter, at du har brygget kaffen, stadig har lyst til en dejlig varm kop kaffe, vil der stadig være mulighed for dette.

  Kanden kan indeholde op til en liter kaffe, og kanden i sig selv, vejer 0,96 kg. En liter kaffe vil normalt kunne strække sig til 4 mellemstore kopper, eller 8 mindre kaffekopper.

  SE PRISEN

  Er der forskel på dyre og billige stempelkander

  Der findes rigtig mange forskellige stempelkander. Det kan fås i forskellige størrelser, farver, designs, og så kommer de selvfølgelig også i forskellige prisklasser. Derfor kan man godt begynde at spekulere på, hvor meget mere man egentlig får ud af en stempelkande, som ligger i den dyrere ende af prisskalaen, frem for en stempelkande, som ligger i den modsatte ende af prisskalaen.

  Jeg vil derfor nu tage et kig, om der egentlig er betydelig forskel på de dyre stempelkander på markedet, og de billigere stempelkander på markedet, og hvad forskellen egentlig betyder, for kvaliteten af stempelkanden.

  Stempelkandernes funktionelle kvalitet

  Når det kommer ned til, hvad man rent funktionelt får ud af sin stempelkande, er der selvfølgelig nogle kander på markedet, som har flere kvaliteter end andre.

  Hvis vi f.eks. tager Bodums Chambord kollektion, så har disse kander alle de nødvendige kvaliteter, som skal til for, at fremstille en god kande stempelkaffe. Men hvad har de så af funktionelle kvaliteter ud over det?

  Disse kander er f.eks. ikke de bedste kander, hvis man ønsker, at kunne holde sin kaffe varm i længere tid af gangen, da de ikke har termoeffekt indbygget i kanden, men derimod er lavet af glas. Derfor er den ikke super praktisk til, at have med ret mange steder.

  Disse kander er dog heller ikke de dyreste stempelkander på markedet, og ligger i en prisklasse på omkring de 300 kr. alt efter, hvilken kande man ønsker.

  Hvis vi derimod tager et kig, på nogle af de lidt dyrere stempelkander på markedet, kan vi altså hurtigt konstatere, at de har flere funktionelle kvaliteter.

  Hvis vi f.eks. tager en kande som Espro Press P7, er det her en stempelkande, som ikke kun er til for, at producere stempelkaffen. Denne stempelkande er nemlig både udstyret med dobbelt væg, rustfrit stål, og så er den nem at tage med uanset, hvor man ønsker at tage den med hen.

  En stempelkande som denne er altså ideel, hvis man ønsker en slidstærk stempelkande, som oven i købet også fungerer som termokande, og kan tages med, hvis familien f.eks. skal på udflugt i naturen.

  Stempelkandernes smagsmæssige kvalitet

  Et andet aspekt, som sagtens kunne resultere i, at nogle stempelkander har en højere pris end andre, er stempelkandernes smagsmæssige kvalitet.

  Her er der altså ikke tale om, hvilke funktioner kanden har rent praktisk, men mere omkring stempelkandens design, farve, og hvordan stempelkanden passer ind i forbrugerens hjem.

  Her kan vi igen tage fat i Chambord kollektionen fra Bodum, som efterhånden er blevet et ikonisk design, inden for stempelkander.

  Dette har måske ikke lige så meget med prisen at gøre, som de funktionelle kvaliteter har og sådan noget, som hvilket materiale kanden er lavet af osv. Når det så er sagt, de smagsmæssige kvaliteter sagtens gøre, at man ikke behøver en kande, som ligger i den høje ende, af prisskalaen.

  Hvilke behov er der tale om?

  Når man skal finde ud af, hvilken stempelkander man gerne vil have, er det vigtigt man gør op med sig selv, hvilke behov og krav man har til stempelkanden.

  Hvis man f.eks. har brug for en stempelkande, som kan tages med ud af hjemme, og kan holde kaffen varm i længere tid, skal man være sikker på, at man får købt en stempelkande, som kan netop dette.

  Hvis man derimod er på udkig efter en stempelkande, som kun skal bruges i hjemmet til hyggestunder, behøver man ikke en kaffekande, med alt for mange funktionelle kvaliteter, og der vil her være penge at spare ved, at undlade disse.

  Her er det ofte et spørgsmål omkring, hvilken stempelkande, som rent designmæssigt ville passe bedst ind, i forbrugerens hjem, og det er altså derfor op til den enkelte forbruger, at finde en stempelkande, som passer bedst til vedkommende.

  Der findes rigtig mange forskellige stempelkander på markedet, som både har et stort prisskilt siddende på sig, men også dem som har et mindre prisskilt siddende på sig.

  Det burde derfor være muligt, at finde den helt rigtige stempelkande, som kan dække de behov, om det så måtte være kvalitetsmæssige eller smagsmæssige.

  Relaterede nyheder