Solguide: De 3 råd til solen

Solguide: De 3 råd til solen

Sommer og sol er fantastisk, og det varme vejr er efterhånden ved at tage godt fat i det danske land. Selvom sommeren uden tvivl er en dejlig tid, så er det også en tid, hvor man skal passe godt på sin hud.

Sommersolen er nemlig rigtig hård mod huden, og forbrændinger kan faktisk være direkte farlige. Det forholder sig nemlig sådan, at en forbrænding ikke kun er ubehagelig, men også øger risikoen for hudkræft. Derfor skal du for alt i verden undgå at blive forbrændt. Her er de 3 bedste råd til at undgå det.

Skygge

Solens stråler er på sit kraftigste mellem 12-15. Faktisk er de så kraftige i det tidsrum, at det helt frarådes at opholde sig lang tid i solen i dette tidsrum. Man er altså godt på vej til at undgå for meget sol, hvis man primært holder sig i skyggen i det tidspunkt.

Solhat

Er ophold i skyggen ikke en mulighed, så må man ty til alternativer. Et rigtig godt alternativ er en stor og bred solhat. Kombinerer man det med noget let og dækkende tøj, er man stort set beskyttet mod solen og dens kraftige stråler.

Solcreme

I tilfælde af, at du var i tvivl, så skal du altid smøre solcreme på, hvis du skal opholde dig i kortere eller længere tid i solen. Når du skal købe solcreme, bør du gå efter en creme, der er svanemærket og miljømærket. Samtidig bør du som minimum bruge en faktor 15 i Danmark, og 30 i udlandet. Er din hud bleg og sart, skal du naturligvis altid bruge en faktor 30.

Relaterede nyheder